TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL OKULLARI GELENEKSEL GEZİ PROGRAMI
5 SINIFLAR LİVE İT-LEARN İT (İN CAPPADOCİA)
6 SINIFLAR ANITKABİR-ANKARA GEZİSİ
7 SINIFLAR RENKLİ MATEMATİK DÜNYASI’NA YOLCULUK-İSTANBUL
9 SINIFLAR ÇANAKKALE GEZİSİ
10 SINIFLAR ODTÜ TANITIM FUARI-ANKARA
11 SINIFLAR ÜNİVERSİTE VE KÜLTÜR GEZİSİ-İSTANBUL
ORTAK GEZİLER
5-6-7-8 SINIFLAR İZMİR UZAY KAMPI
ORTAOKUL-LİSE İNGİLTERE YAZ OKULU
LİSE AMERİKA GEZİSİ

İZMİR UZAY KAMPI

Okulumuz 5,6,7. ve 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimizle geleneksel olarak 2 günlük dünyada benzerlerinden  sadece üç tane bulunan İzmir’de kurulu Uzay Kampına eğitim gezisi düzenledik. Öğrencilerimiz kampta uzay mekiği simülatörüyle sanal uzay uçuşu, astronot simülatörleri, insanlı uzay uçuşlarının tarihçesi, mürettebat sistemleri ve temel astronomi uygulamalarıyla hem eğleniyor hem öğreniyor..

KAYSERİMİZİ TANIYORUZ GEZİSİ

Okulumuz 6. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimizin, şehrimizin tarihi coğrafi doğal güzelliklerini ve özelliklerini daha yakından tanımalarına katkı sağlamak, bu sebeple tarih bilincini güçlendirmek, birbirlerini daha yakından tanımaları, kaynaşmaları, öğrencilerin çeşitli okul dışı etkinliklere katılmalarını özendirmek, seyahat kültürünü geliştirmek için;

Hacı Kılıç Cami, Gevher Nesibe ,Mimar Sinan-Kurşunlu Cami, Milli Mücadele Müzesi-Kayseri Mahallesi, Kale-Hunat Külliyesi, Arkeoloji Müzesi-Kümbet, Sultan Hanı ve Kültepe Kaniş Karum ‘u kapsayan Kayseri gezisini gerçekleştirilmektedir.

KAPADOKYA GEZİSİ

5.sınıf öğrencilerimizle İngilizce konuşmayı hedeflediğimiz ‘Live It Learn It in Cappadocia’ adlı gezimiz İngilizce Öğretmenlerimiz eşliğinde gerçekleşmektedir.  Delbent Vadisi, Hayal Vadisi, Paşabağ, Zelve Açık Hava Müzesi ve Göreme Açık Hava Müzesini rehberlerimizin İngilizce anlatımlarıyla yapılmaktadır.

1. SINIFLAR ÜNİVERSİTE VE KÜLTÜR GEZİSİ-İSTANBUL

Öğrencilerimizin  üniversite yaşamı ve meslek seçimi hakkında geniş çaplı bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve geleceğin mesleklerini tanıtmak amacıyla 27-29 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul’da bulunan BOĞAZİÇİ , KOÇ ,KADİR HAS, BİLGİ VE ACIBADEM Üniversitelerine gezi düzenlenmektedir.

RENKLİ MATEMATİK DÜNYASI’NA YOLCULUK-İSTANBUL

Okulumuz 7. Sınıflarda öğrenim gören öğrencilerimiz için günübirlik İstanbul RAHMİ  M. KOÇ MÜZESİ’nde eğitim gezisinin yanı sıra   “MİNİATÜRK” ve “PANORAMA 1453 TARİH MÜZESİ” müze gezileri gerçekleştirilmektedir.

İNGİLTERE YAZ OKULU

Okulumuz ortaokul ve lise öğrencileri Öğrencilerimiz, Londra şehir merkezinde bulunan Queen Mary üniversitesinin kampüsünde konaklamış, aynı kampüsün içerisinde yer alan çeşitli fakülte binalarında yaz okulu programı kapsamında ders almışlardır.

Yaz okulu boyunca öğrencilerimiz, derslerden arta kalan zamanlarda her gün Londra ve civar şehirlerdeki turistik ve tarihi önem taşıyan çeşitli müze, yapı, meydan ve sokakları ziyaret etmişlerdir. Bunların arasında; Big Ben, Tower Bridge, Madam Tussauds, Science Museum, Victoria and Albert Museum, Shakespear’s Globe, Oxford Street, Regent Street, Piccadilly Circus, Brighton, Brighton Pier, Brighton Pavilion, Oxford ve London Eye yer almaktadır.

Öğrencilerimiz yaz okulunda İngilizceyi günlük yaşam çerçevesinde aktif ve etkili bir şekilde kullanma şansı yakalamaktadır. Dil becerileri yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da birçok yeni bilgi ve sorumluluk duygusu gibi sosyal beceriler edinmektedirler.

ÇANAKKALE GEZİSİ

Okulumuzun 9.sınıf öğrencileri ile her yıl geleneksel olarak Bursa ve  Çanakkale gezilerini gerçekleştirilmektedir.