TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA GELENEKSEL 14. BİLİM ŞENLİĞİ

14 Mayıs 2015
STREETBALL TURNUVALARIMIZ BAŞLADI
14 Mayıs 2015

TED Kayseri Koleji’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bilim şenliği bu öğretim yılında 12 Mayıs 2015 Salı günü gerçekleştirildi.
Şenlikte öğrencilerimiz, öğretim programı sürecinde gerçekleştirdikleri bazı proje ve çalışmaları sergiledi.
Her sınıf düzeyinde ortaokul ve lise öğrencilerimizin fen derslerinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan oluşan sergimizde yaklaşık 65 çalışma yer aldı. Sergide yer alan bazı çalışmalar: Asansör süspansiyonu, sütün molekülleri, depreme dayanıklı evler, besin piramidi, suyun kaldırma kuvveti, doğada azot dönüsü, el dezenfektanı, çökeleklerin renkli dünyası, jiroskop, ışıklı terlik.
14 yıldan bu yana düzenlediğimiz bilim şenlikleri ile öğrencilerimizde doğal olarak bulunan bilimsel merak duygusunun üst seviyelere çıkarılması, okulda teorik olarak öğretilen bazı konuların pratiğe dökülmesi, çeşitli konularda bilgi seviyelerinin arttırılması, takım çalışması, sunum deneyimleri, el becerilerinin geliştirilmesi ve araştırma becerilerinin ilerletilmesi amaçlanmaktadır.
Çalışmaları gerçekleştiren öğrencilerimize ve rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.