TED KAYSERİ KOLEJİ III. ULUSAL FORUMU (TEKUF 2016) KAPANIŞ TÖRENİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

ORTAOKULDA MECLİS BAŞKANLIK SEÇİMLERİ HEYECANLI GEÇİYOR.
17 Ekim 2016
TED KAYSERİ KOLEJİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖDÜL YÖNETMELİĞİ
19 Ekim 2016

14-17 Ekim tarihleri arasında okulumuzda düzenlenen, TED Kayseri Koleji Ulusal Forumu’nun kapanış töreni 17 Ekim Pazartesi günü okulumuz konferans salonunda yapıldı.

Lise öğrencilerinin belirli komiteler halinde bir araya gelerek, güncel konuları tartışıp bir sonuca varmaları ve vardıkları sonucu bir forum içinde sunmalarını sağlayan forumda öğrencilerimiz; Eğitim, Çevre, Sağlık, Sanayi, Sanat, Güvenlik, Teknoloji ve Araştırma ve Spor gibi önemli konu başlıklarını seçerek, komiteler halinde ülkemizdeki sorunları parlamento ciddiyetinde tartıştılar. Bu tartışmalar sonucunda verilen kararları genel kurula sundular.

Genel kurul çalışmalarında, başkan ve başkan yardımcılarının yönetiminde komitelere ait bütün taslaklar ciddiyetle görüşüldü. Her taslağın görüşülmesinden sonra komitelerden puanlamalar alındı ve yapılan çalışmalar niteliğine göre değerlendirildi.

Forum sürecinde öğrencilerin kazanımlarını şöyle sıralanabilir;

*Güncel konuların farkında olma

* Saygı ve sevgi çerçevesinde düşüncelerini ifade edebilme

*Bir konu üzerinde derinlemesine fikir üretme

*Sorumluluk

*Birey olma

*Takım çalışması

TED Kayseri Koleji III. Ulusal Forumu kapanış töreninde, katılımcı okulları temsilen gelen Danışman Öğretmenlere plaket takdim edilirken, katılımcı öğrencilere de katılım sertifikaları verildi. Dört günlük kısa bir süre içinde kurulan arkadaşlıkların ve dostlukların ayrılık anları, duygusal dakikaların yaşanmasına neden oldu. Her yönüyle başarılı bir foruma ev sahipliği yapan öğrencilerimiz, farklı konularda bir şeyler üretmenin, değerli olmanın, fırsat verildiğinde farkındalık yaratabilmenin hazzını yaşadılar.

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Lise Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörümüz Serdar MADEN, TED Kayseri Koleji III. Ulusal Forumu’nda emeği geçen yöneticilerimize,  öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve katılımcılara teşekkür etti.