TED KAYSERİ KOLEJİ 4. ULUSAL FORUMU (TEKUF 4) AÇILDI

3 Kasım 2017
1.Sınıflarımızın eTwinning Heyecanı
7 Kasım 2017

03-06 Kasım 2017 tarihleri arasında şehrimiz Kayseri’de 4.kez düzenlenecek olan, TED Kayseri Koleji 4. Ulusal Forumu’nun resmi açılış töreni 04 Kasım 2017 Cumartesi günü, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.
TED İstanbul Koleji, Ayazağa Işık Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, TED Ankara Koleji, TED Adana Koleji, Ankara Sosyal Bilimler Lisesi, TED Hatay Koleji, TED Atakent Koleji, Tarsus Amerikan Koleji, TED Eskişehir Koleji, TED Malatya Koleji, TED Diyarbakır Koleji, TED Samsun Koleji, TED Alanya Koleji, TED Mersin Koleji ve TED Kayseri Koleji öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen konferansta öğrenciler, ülke sorunlarını parlamento ciddiyetinde tartışacaklardır.
Genel Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN konferansın açılışında yapmış olduğu konuşmada ‘‘Okulumuz tarafından düzenlenen geleneksel TED Kayseri Koleji Ulusal Formu: TEKUF 4’ e hoş geldiniz. Sizleri okulumuzda ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Ayrıca sizlere kusursuz ev sahipliği yapmak için aylar öncesinden büyük bir heyecan ve özveriyle hazırlıkları koordine eden yöneticilerimize, öğretmen arkadaşlarıma ve çok sevgili öğrencilerime de en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye’mizin farklı illerindeki 16 seçkin lisemizi temsilen gelen 160 öğrencimiz; 3-6 Kasım 2017 tarihleri arasında ülkemizi ilgilendiren çevre, sağlık, sanat, güvenlik gibi konularda, hoşgörü ortamında çeşitli güncel sorunları tartışarak çözüm yolları üretecekleri konferansın karşılıklı saygı, sevgi ortamında geçeceğine gönülden inanıyorum. Sevgili TEKUF katılımcıları; Bu form; işbirliği, takım çalışması, birlikte düşünme, ortak akıl yürütme, sinerji oluşturma, milli ve evrensel değerlere saygı duyma, hayal kurma, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma gibi becerilerinizin gelişimine katkı sağlarken en büyük kazancınız birbirinizi tanımak olacaktır. Sevgili Gençler; sözlerimi cepheden cepheye koşarken iki dil öğrenen, 4 bin kitap okuyan, üçgen, dörtgen, açı gibi 48 tane geometri teriminin isim babası olan, Türk tarihinde ilk resim sergisini açan, Dünyada Başöğretmen ünvanı almış tek lider, eşsiz devlet adamı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” veciz sözüyle sizleri işaret ettiğini belirterek hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’ dedi.
TED Kayseri Koleji 4. Ulusal Forumu Proje Koordinatörü ve Lise Müdür Yardımcımız Sayın Erol DEDE konuşmasında ’’ Şehrimiz Kayseri’de dördüncüsünü düzenleyeceğimiz TED Kayseri Koleji Ulusal Forumuna hoş geldiniz.51 yıldır ülkesini, şehrini aydınlatan TED meşalesinin en köklü okullarından biri olan okulumuz da sizleri konuk etmenin mutluluğu içindeyiz. Sevgili Gençler, her biriniz farklı şehirlerden geldiniz, farklı deneyimlere sahipsiniz. Meseleleri ele alırken başarmanın etkili iletişimden geçtiğini unutmayınız. Bu nedenle gayretiniz bu gerçekler doğrultusunda birbirinizi tanımak ve anlamak üzerine olsun. Farklılıklara ve farklı düşüncelere saygı göstererek üreteceğiniz öneriler ve çözüm yolları ile bunu başaracağınıza yürekten inanıyorum. ’’dedi ve öğrencilere konferansta başarılar diledi.
Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ömer ÖZBAKIR ise yapmış olduğu konuşmada “Geleceğimizin teminatı olan gençlerin, Türkiye ve dünya sorunlarına farklı bakış açıları ve çözüm önerileri getirmelerini sağlayan TED Kayseri Koleji 4.Ulusal Forumu’na hoş geldiniz. Başarı ve öncülük ile özdeşleşen kurumumuzda sizleri ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Geleceği yaşatacak nesillerin çağdaş, ilerici, eleştirel düşünme gücüne sahip; soran, sorgulayan bireyler olmaları o toplumu doğrudan etkiler. Ülkemizin güncel sorunlarını tartışıp, çözüm yolları arayacağınız TED Kayseri Koleji 4.Ulusal Forumu’nda sizlere başarılar diliyorum. ’’ dedi.
Lise öğrencilerinin belli komiteler içinde bir araya gelerek güncel konuları tartışıp bir sonuca varmalarını ve vardıkları sonucu bir forum içinde sunmalarını sağlayacak ulusal bir konferans olan, TED Kayseri Koleji 4. Ulusal Forumu, Konferans Başkanı Sayın Hasan BAŞKURT’ un forum zilini çalmasıyla resmi olarak başlamış oldu.
Bizde; okulumuz 9, 10, 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin bir projesi ile lise gençleri arasında ülkemiz ve dünyamızdaki güncel konular hakkında farkındalık yaratma ve sorunlara ortak çözümler üretebilme yetilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.