TED KAYSERİ KOLEJİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

TED KAYSERİ KOLEJİ III. ULUSAL FORUMU (TEKUF 2016) KAPANIŞ TÖRENİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
18 Ekim 2016
ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN SEÇİMİNİ YAPTI
19 Ekim 2016

TED Kayseri Koleji Vakıf Yönetim Kurulu’nun 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında İlkokul 4-5-6-7 ve 8. sınıflarda yapılan (ODS, YDDS, KDU ve TBU) sınavlar sonucunda her sınıf düzeyinde ilk 5’e giren başarılı öğrencilerimizi teşvik amacıyla ödüllendirme kararı:

• İlkokul 4.sınıflarda “Plaket ve 1’er Cumhuriyet Altını”,
  • Ortaokul 5-6-7 ve 8. Sınıflarda “Plaket ve Yurt Dışı Yaz Okulu” ile öğrencilerimiz ödüllendirilecektir.

5-6-7 ve 8. sınıflardan ilk 5’e girecek öğrencilerimizin yurt dışı yaz okuluna gönderilmeleri için gerekli şartlar:
1-  Başarı ödülü okulda uygulanan sınavlar ve etki yüzdeleri;
    1

Bu sınavlar 4. sınıflarda 1 adet Yabancı Dil Değerlendirme Sınavı, 4 adet okul değerlendirme; 5-6-7-8. sınıflarda 1 adet Yabancı Dil Değerlendirme Sınavı ve 2 adet Temel Beceri Uygulaması, 4 adet Okul Değerlendirme Sınavları’dır.
2- 5, 6., 7. ve 8. Sınıflarda Genel Merkez tarafından yapılan TBU-1, TBU-2 ve Okulumuz tarafından yapılan ODS  1-2-3-4. sınav ortalamasının %80’i, YDDS puanının %20’si alınarak sıralama belirlenecektir.
3- Puanların eşitliği halinde İngilizce puanı (YDDS) yüksek olan öğrenci sıralamada öne geçecektir. Ancak yine puanların eşitliği bozulmazsa yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilecektir.
4- Başarı ödülü her sınıf düzeyinde ilk 5 öğrenciye verilecektir. (4-5-6-7 ve 8.)
5- Başarı 4. sınıflarda plaket ve 1 adet Cumhuriyet altını; 5-6-7-8. sınıflarda plaket ve yurt dışı yaz okulu olarak ödüllendirilecektir.
6- Öğrencilerin bu ödülden yararlanabilmeleri için; okulumuzun bir üst sınıfına devam edeceğini velinin yazılı olarak taahhüt etmesi gerekmektedir.
4.sınıftan – 5.sınıfa
5.sınıftan – 6.sınıfa
6.sınıftan – 7.sınıfa
7.sınıftan – 8.sınıfa
8.sınıftan – 9.sınıfa
7- Başarı ödülü eğitim, yol ve konaklama giderlerini karşılayacaktır.
8- Vize işlemleri ve ücretleri öğrenci velisi tarafından karşılanacak olup, bu işlemlerle ilgili doğabilecek sorunlardan kurumumuz sorumlu olmayacaktır.
9- Kazanılan başarı ödülü o yılı kapsayacak başka bir yıla veya kişiye devredilmeyecektir.
10- Başarı ödülünü kazanan öğrenci yurt dışı yaz okuluna katılmayacaksa ücretini talep hakkı olmayacaktır.
11- Yurt dışı yaz okuluna katılmayan öğrencinin yerine sıradaki diğer başarılı öğrenci gönderilmeyecektir.
12- Yurt dışı yaz okulu Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde 2 hafta sürecektir.
13- Yurt dışı yaz okuluna gidecek öğrencilere okulumuz öğretmenleri rehberlik edeceklerdir.20/09/2016