TARİH BİLGİ YARIŞMASI FİNALİ DÜZENLENDİ

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA’YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK
27 Mayıs 2014
ALMANCA TİYATRO İZLENDİ
28 Mayıs 2014

Atatürkçü Düşünce ve Tarih Kulübünün düzenlendiği Tarih Bilgi Yarışmasına 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz katıldılar. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda sınıflar sorulan soruları başarıyla cevaplayarak finale yükseldi. Yarışmanın finali,23 Mayıs 2014 Cuma günü okulumuz konferans salonunda yapıldı.
Hazırlanan final programında, okulumuz çok sesli korosu Atatürk ile ilgili marşları dile getirdi. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan il içindeki röportajlar programa renk katarken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Fazıl Ahmet BAHADIR’ın şiiri ve Selanik türküsü ile duygulu anlar yaşandı.
“Atatürk ve Kurtuluş Savaşı” hakkında soruların sorulduğu yarışmada, öğrencilerimiz birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Heyecanla geçen yarışmayı 11-C sınıfı başarıyla tamamlayarak birinci oldu. Program Gençlik Marşı’nın coşkulu bir şekilde söylenmesiyle sona erdi.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor ve tarih konusunda öğrencilerimizi bilinçlendiren ve yüreklendiren Tarih Öğretmenimiz Mustafa Lütfi ÇETİN’e teşekkür ediyoruz.