02 May

Scientix Projesi, Avrupa’da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini Scientix portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan bir projedir. STEM eğitiminin amacı, okullarda öğrencilerin sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini ve ilgilerini ortaya çıkarmaya yönelik öğrenci merkezli disiplinler arası eğitimi yaygınlaştırmaktır.

E-Twinning Kulübünün yürüttüğü projelerden olan  “FROM SCIENTIX TO STEM” projesi kapsamında öğrencileri sorgulamaya, araştırmaya, üretime ve buluş yapmaya teşvik etmek amacıyla 23-29 Nisan 2018 tarihleri arasında STEM Keşif Haftası kutlama faaliyetlerine okulumuz iki farklı etkinlikle katılmıştır. İlk olarak ortaokul binamızın koridorunda İngilizce derslerinde öğrendikleri konu ile ilişkilendirdikleri STEM çalışmalarını sergilediler. İkinci olarak yine İngilizce derslerinde işlenen konuyu STEM etkinliklerine entegre ederek sınıf içerisinde grup çalışmasıyla geometrik şekilleri ve denge unsurlarını da göz önünde bulundurarak robot ve uçurtma yaptılar. Türkiye’den bu projeye dahil olan diğer okullarla aynı anda canlı bağlantı kuruldu ve yapmış oldukları uçurtmaları uçurdular.

Bu sayede öğrencilerimizi bilim insanlığına ve  mühendisliğe yöneltmek amacıyla nisan ayı içinde gerçekleştirmesi planlanan STEM eğitimi etkinliklerine Scientix Portalının girişi yapılarak  okulumuzun isminin uluslararası portalda yer alması sağlanmıştır. Bu çalışmalara rehberlik eden kulüp öğretmenimiz Fatma BAYSAL’a ve desteklerinden dolayı Selma ARSLAN ERSEM ve Aslıhan ORHAN öğretmenlerimize teşekkür ederiz.