RENKLİ MATEMATİK DÜNYASI’NA YOLCULUK-İSTANBUL

Veli-Öğretmen Görüşmeleri Sona Ermiştir.
5 Haziran 2017
GELENEK YİNE BOZULMADI..YİĞİT ASLAN TÜRKİYE ŞAMPİYONU
6 Haziran 2017

Okulumuz  7. Sınıflarda öğrenim gören öğrencilerimiz için İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi müze eğitimi kapsamında “RENKLİ MATEMATİK DÜNYASI’NA YOLCULUK-İSTANBUL”  eğitim gezisi düzenlenmiştir.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde “Renkli Matematik Dünyası” ve “Fen ve Teknoloji Atölyesi”  Eğlen-Öğren bölümlerinde yer alan matematik ve fen deneyleriyle bölümünde bulunan 32 adet deney seti ile öğrencilerin matematiğe dokunabilmeleri, öğrendikleri soyut kavramlarla günlük hayat içerisinde nerede ve nasıl karşılaştıklarının farkına varabilmeleri amaçlanmıştır. Renkli Matematik Dünyası’na Yolculuk-İstanbul müze eğitim gezisi ile öğrencilerimiz Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün detaylarını görüp kendi köprülerini inşa edip, sihirli aynalarda oluşan görüntülerin aynaların arasındaki açılarla ilgisi olduğunu keşfedip, örüntünün ne olduğunu bir yap-bozla, olasılığın ne olduğunu bir beste yaparak, Pisagor Teoreminin ispatını deneyerek matematiğin eğlenceli yönüyle tanışma fırsatını elde ettiler.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde “RENKLİ MATEMATİK DÜNYASI’NA YOLCULUK-İSTANBUL” müze eğitim gezisinin yanı sıra   “MİNİATÜRK” ve “İSTANBUL AKVARYUM”  gezileri gerçekleştirildi.