REMEMBER THE PAST CHALLENGE THE FUTURE – TEDMUN 2016

15 Kasım 2016
MEB-TEOG Ortak Sınavları için uygulanacak tatil hakkında duyuru
16 Kasım 2016

11-14 Kasım tarihleri arasında TED Ankara Koleji’nde gerçekleşen TEDMUN konferansına yedi öğrencimizle katıldık. Dili tamamen İngilizce olan konferans süresince öğrenciler ‘Geçmişi hatırla, geleceği zorla’ temasıyla gerçek dünya sorunlarını tartıştılar ve çözümler ürettiler. Konferans belirlenen temasıyla tarihten ders alarak, günümüze uzanan ve gelecekte doğabilecek sorunlara ışık tutacak bir tutum içinde olunması gerektiğinin altını çizdi.

Ted Kayseri Koleji 9. Sınıf öğrencilerinden Gizem Büyükkeçeci Suudi Arabistan elçisi olarak açılış töreninde bir konuşma yaptı. Suudi Arabistan delegeleri olarak görev alan öğrencilerimiz Umut Başar Kozanoğlu, Erdal Mert Şencan, Nazlı Özhamurkar, Ecem Somyürek, Bekir Altıntaş ve Venezuela delegesi olarak görev alan Simay Gümüş konferans boyunca aktif bir şekilde olumlu yorumlar alan başarılı çözüm önerileri ürettiler.

Öğrencilerin hem yaşadığımız dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara dair farkındalık kazanmalarını hem de yeni soru ve sorunlar üzerine hızlı fikir üretme yetisini geliştirmeyi hedefleyen konferansta öğrencilerimiz hem okulumuzu başarıyla temsil ettiler, hem de iyi vakit geçirdiler.