TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren OXFORD AQA Uluslararası GCSE Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifika Programı uygulanmaktadır.

OXFORD AQA Uluslararası GCSE, 14-16 yaş aralığında yer alan öğrenciler için dünyada en çok tercih edilen ve tanınan uluslararası sertifikalar arasında yer almaktadır. Oxford Uluslararası GCSE programları, akıl yürütme, analiz, bilgi teknolojilerini kullanma, problem çözme gibi becerilerin yanı sıra öğrencilerin takım çalışması ve araştırma becerilerini de kullanabileceği ve geliştirebileceği tüm eğitsel becerilerin bütünleştirilebildiği bir öğrenme süreci sunmaktadır.

14-16 yaş grubunda yer alan dünyanın her yerinden motivasyonu yüksek lise öğrencileri için dizayn edilmiş olan Oxford GCSE sınavlarına öğrenciler 10. sınıfın sonunda girer. Sınav tarihleri Mayıs ve Haziran aylarındadır ve sınavlar Oxford AQA Sınav Merkezi olan okulumuzda yapılacaktır. Sınav sonuçları Ağustos ayında açıklanır, öğrencilerin sertifikaları Ekim ayında okullara gönderilmektedir.

Aşağıdaki linkten İngilizce tanıtım videosuna ulaşabilirsiniz.