• 0 352 230 60 60

Saygıdeğer  TED Ailesi;

Okulumuz,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  istek ve yönlendirmesiyle 1928’de kurulan Türk Eğitim Derneğine bağlı olarak  1966-1967 öğretim yılında hizmete açılmıştır.

Takım  çalışması yapabilen, öz güveni yüksek, eleştirel düşünebilen, soran,  sorgulayan, başarılı, sevgi ve saygı kavramlarını içselleştiren kişilikli  öğrencileri ve tüm Kayseri tarafından tanınan, saygın akademik kadrosuyla,  mezun ettiği 3036 öğrencisiyle ulu bir çınardır. Aynı zamanda Kayseri’nin ilk  özel okuludur.

Amacımız;         Atatürkçü  düşünce sistemini özümsemiş, Atatürk İlke ve İnkılaplarına saygılı ve onların  takipçisi nesiller yetiştirerek, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine  çıkarma idealine hizmet etmektir. Bu yolda modern bilimin verilerini esas  alıyor, Milli Eğitim Bakanlığının gösterdiği temel amaçlar çerçevesinde vatanını,  milletini seven, çağdaş değerlere inanan öğrencilerimizin, ülkemizin aydınlık  geleceğinde hak ettikleri yerleri aldıklarını görüyor, başarılarıyla gurur  duyuyoruz.

Öğrencilerimize,  en az bir yabancı dili konuşup anlayacakları şekilde, ikinci yabancı dili de  kendilerini ifade edebilecekleri seviyede öğretiyoruz. Öğrencilerimizi sadece  üniversiteye hazırlamakla kalmıyor, onlara, hayatta da başarılı olabilmeleri  için sosyal etkinlikler, güzel sanatlar, proje hazırlama ve spor dallarında da önemli  çalışmalar yapıyoruz.

Akademik  Kurulumuz, yıllık çalışma programı doğrultusunda haftalık toplantılar yaparak,  okuldaki  sosyal ve akademik çalışmaları  değerlendirip gerekli planlamalar yapmaktadır. Psikolojik Danışmanlık ve  Rehberlik birimimiz, öğrencilerimize yetenekleri doğrultusunda geleceğin mesleklerini  belirleme ve meslek sahibi olabilmeleri için, bütün sınıflarda rehberlik çalışmalarını  aktif bir şekilde yürütmektedir.

Milletlerin  eğitilmiş insan gücüyle birbirlerinin önüne geçtiği bu çağda, ülkemizin temel  yapısını oluşturacak gençliğimizin yetişmesine önemli katkılar sağladığımıza  inanıyoruz.

Geçen  zaman içerisinde elde ettiğimiz başarılar bizlere güç verdi. Bütün çabamız bu  anlamlı ve güçlü eğitim meşalesini hep canlı tutmaktır. Bu amaç doğrultusunda,  belirlediğimiz hedeflere emin adımlarla birliktelik ruhu içerisinde  ilerliyoruz. Herhangi bir konuda daha geniş bilgi alabilmek için okulumuzun web  sitesini ziyaret edebilir veya okulumuzla iletişim kurabilirsiniz. Yapacağınız  katkıya ve göstereceğiniz ilgiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulu adına  teşekkür eder, saygılar sunarım.

Arif Sırrı ŞİRİN

TED Kayseri Koleji