TED AİLESİNİN DEĞERLİ MENSUPLARINA !

Türk Eğitim Derneği 31 Ocak 1928’ deki kuruluşundan bu tarafa, Türk Eğitim Sisteminin kalitesinin geliştirilmesine katkı sağlayacak platformlar oluşturmak, eğitim sisteminin sorunları ve çözüm önerileri üzerine toplumu bilinçlendirmek, gerçekleştirdiği araştırmaların sonuçlarını kamuoyuna ve ilgili taraflarla paylaşmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. TED etkin bir sivil toplum örgütü olarak, bu çerçevede çalışmalarını sürdürerek eğitim sisteminin sorunlarının tespitinde ve bu sorunların çözüm yolları üzerinde çalışmayı ulusal bir öncelik olarak ele almaktadır.

Modern dünyada iyi eğitilmiş, yüksek becerilere sahip bir nüfus o ülkenin başarısının anahtarıdır.

Bir eğitim sistemi ne kadar güçlü olursa olsun başarısını devam ettirebilmek için sürekli gelişmeye ve yenilenmeye ihtiyaç duyar. Bir ulus ne kadar iyi eğitilirse günümüz dünyasının zorluklarıyla baş etmek için de o derece donanımlı olacaktır.

Okulumuzda ulusal bağımsızlığın anlamına uygun bir ahlak anlayışı vermeye çalışmaktayız. Çocuklarımız gerçeği olduğu gibi görüp, her yerde ve her zaman doğruluktan ayrılmamak, içtenlikli olmak, doğruyu ve iyiyi çekinmeden söylemek gerektiğini, düzen ve disiplini içselleştirmiş, metotlu ve planlı çalışma, dinlenme, eğlenme ve sosyal hayata zaman ayırarak doğru kullanma alışkanlığı edinirler.

Öğrencilerimizde bilimsel gelişmelere karşı ilgi uyandırarak pozitif bilimlerde yeteneğini keşfetme imkânı sağlamaya çalışmaktayız.

Ayrıca öğrencilerin sağlıklarını korumalarının kendilerine doğanın yüklediği bir görev olduğu bilinci verilmektedir.

Öğrencilerimiz bizim güç ve esin kaynağımızdır. Hedefimiz yarının dünyası, yarının Türkiye’ sini inşa edecek olan gençlerimizi Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, tam bağımsızlık fikriyle donanmış nesiller yetiştirmektedir.

TED Genel Merkezi ile birlikte; takip ettiğimiz program,  Türkiye’ nin sosyal, siyasal ve ekonomik beklentilerine uygun bir demokrasi kültürü vermeye yöneliktir.

Okulumuzun imkân ve kabiliyetleri gün geçtikçe artmaktadır. Gelecek beklentileri doğrultusunda başta akademik başarıları daha üst seviyeye çıkarmak için çabalarımızı yoğunlaştırmakla birlikte, Atatürk Spor Merkezimizin ve konferans salonunun hizmete sunulmuş olması ve yapımı tamamlanmakta olan yeni ortaokul binamızın da açılacak olmasıyla; öğrencilerin beden ve ruh sağlığını geliştirmede, toplu etkinliklerin, seminer, panel, konferansların tertip, düzen, işbirliği ve birlikte hareket etme alışkanlıklarını geliştirmek için büyük bir katkı sunulmaktadır.

Okullarımızda oluşturulan demokratik havayı doğuran ve besleyen etkenler en başta ortak yaşam ile birlikte iş görme ve amaç birliğidir. Bu amaç birliğimizin en önemli paydaşlarından biri de velilerimizdir. Çoğu bu okullardan mezun olmuş velilerimizin, yine bu okulumuzun demokratik kültürüne katkısı önemlidir ve beklenmektedir.

TED genel merkezi geleceğin iş dünyasında yer alacak kişilerde aranacak özelliklerin arayışı içinde ve geleceğin mesleklerine yönelecek öğrencilerde bulunacak vasıfların üzerindeki araştırmalarına bir yenisini ekleyerek “Hibrit İnsan” temasını gündeme getirmiştir. Hibrit İnsan çok yönlülük, birden çok mesleğe sahip olmak, farklı meslekleri aynı iş kolunda birlikte yürütmek olarak tanımlanabilir. Gelecekte tek bir alanda yeterlilik ya da uzmanlık iş bulmaya, başarılı olmaya yetmeyecektir.

Okullarımız eğitim bir bütündür ilkesinden hareketle, öğrenme çevikliği yüksek ‘Hibrit İnsan’ yetiştirebilmek amacıyla; öğrencilerimiz için bilim, spor, kültür ve sanat alanlarında en iyi imkânları sunarak, onların mutlu, sağlıklı bireyler olabilmelerini sağlayacak bir eğitim anlayışı sunmaktadır.

TED okulları, ulusal varlığımızın değerlerinden fışkıran birer kaynak olmaya devam edecektir.

Ortaokul müdürlüğü olarak bu düşüncelerle bütün velilerimize, öğretmenlerimize, diğer paydaşlarımıza ve sevgili öğrencilerimize sevgi ve saygılarımı sunar, başarılı öğretim yılları dilerim.

Namık KAVRAAL

TED Kayseri Koleji