“OKUL DIŞARIDA GÜNÜ”

24 Mayıs 2019
2 BİYP TAKIMIMIZLA INNOVATED İNOVASYON FUARINA KATILDIK
27 Mayıs 2019

TED Kayseri Koleji Vakfı Özel İlkokulu, 2.Sınıflar Zümresi olarak; 23 Mayıs 2019 tarihi, Perşembe günü ”Okul Dışarıda Günü” programı kapsamında çocuklarımız; müzik eşliğinde sabah sporu yaptılar. Ardından, açık havada kitap okuma etkinliğine, grafity resim çalışmalarına yer verildi. Daha sonra müzik eşliğinde şarkılar söylediler, dans ettiler. Günün hatırası olarak toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bu etkinliğimiz; öğrenmeyi, oynamayı kutlamak ve ilham vermek için yaptığımız küresel bir kampanyanın parçasıdır.

“Okul Dışarıda Günü” etkinliği dünyanın dört bir yanından binlerce okul, sınıflarını açık havaya taşımakta olup, derslerini oyun yoluyla işlemesine fırsat bulmaktadır.

Açık havada öğrenim, çocukların sağlığını iyileştirdiği gibi öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirip, çevreleriyle daha kuvvetli bağlar kurmalarını sağlamaktadır.

Oyun oynamak yalnızca dayanıklılıkekip çalışması ve yaratıcılık gibi kritik yaşam becerilerini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda çocukların çocukluklarından zevk almalarının merkezinde yer alır. Çünkü oyun, çocuğun en öncelikli uğraşıdır.