Öğrencimiz Avrupa Gençlik Parlamentosunda

TED Ankara Koleji Mezunlar Korosu’ndan “Öykülü Nağmeler”
21 Mart 2019
İELEV FORUM 2019’A KATILDIK
22 Mart 2019

11. sınıf öğrencimiz Gizem Büyükkeçeci Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye 22. Ulusal Seçim Konferansı’nda jüri tarafından seçilerek 28-31 Mart 2019 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Zadar kentinde düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Parlamentosu Zadar 2019 Konferansı’na katılacak delegasyonda yer almaya hak kazanmıştır.

İlk olarak Fransa’da 1987’de kurulan Avrupa Gençlik Parlamentosu, asıl ismiyle “European Youth Parliament” (EYP), geleceğin toplumunun şekillenmesinde gençlerin aktif şekilde yer almasını sağlamak amacıyla tasarlanmış bir gençlik platformudur.

Yapılan değerlendirmede, öğrencilerin konferansın ana dili olan İngilizceyi kullanma becerileri, komite konusu üzerine yapmış oldukları araştırma ve akademik yeterlilik, liderlik vasıfları ve diğer katılımcılarla iletişim düzeyleri ana kriterler olarak dikkate alınmıştır.