ÖĞRENCİLERİMİZE ETKİLİ DİNLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI

Okulumuz Sosyal Bilinçli 7. Sınıf Öğrencileri YGA’yı Tanıyor!
3 Kasım 2014
CUMHURİYET BAYRAMI RESMİ GEÇİŞ TÖRENİ
5 Kasım 2014

Ölçme Değerlendirme Uzmanı Şeyda Sevinç tarafından hazırlanan ve 2013-2014 yılında uygulamaya başlattığımız Etkili Dinleme Çalışmalarının ikincisi 1.sınıf öğrencilerimizle 13.10.2014-14.10.2014 tarihleri arasında yapıldı. Çalışmada öğrencilere Feridun Oral’ın “Kırmızı Elma” kitabı okunarak “Yardımlaşma, Paylaşma ve Arkadaşlık” kavramları üzerinde duruldu. Çalışma süresince öğrencilere farklı örnek durumlar vererek problem çözmeleri sağlandı. Çalışmanın devamında kavramları pekiştirmek için “Shaun th Sheep” çizgi filminden bir parça izlettirilerek öğrencilerin çizgi filmdeki problem ve çözüm yolu ile ilgili görüşleri alındı. Çalışma sonucunda öğrenciler gruplara ayrılarak verilen hikâye kartlarını oluş sırasına göre sıraladı.