ÖĞRENCİLERİMİZ HATAY’DA DÜZENLENEN “TED HATAY KOLEJİ ULUSAL FORUMU’NDAYDI…

Bütün Dünya Kadınlarının Günü Kutlu Olsun.
10 Mart 2017
48. TUBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJESİ YARIŞMASINA OKULUMUZDAN 7 PROJE KATILIM HAKKI KAZANDI
13 Mart 2017

03-06 Mart 2017 tarihleri arasında, TED Hatay Koleji Özel Lisesi tarafından düzenlenen TED Hatay Koleji Özel Lisesi  Ulusal Forumu(HATUF)’a 14 Delege 1 Gazeteci olmak üzere 15 öğrenciyle katıldık. TED Hatay Forumu, lise öğrencilerinin belli komiteler içinde bir araya gelerek güncel konuları tartışıp bir sonuca varmalarını ve vardıkları sonucu bir forum içinde sunmalarını sağlayan ulusal bir konferanstı. Bu forum, takım oluşturma çalışmaları, komite çalışmaları ve genel kurul gibi standart EYP aktivitelerinin tümünü barındıracak şekilde olup, forumun çalışma dili tamamen Türkçe’ydi. Öğrencilerimizin delege olarak katıldıkları ve atak konuşmalarla foruma katkı sağladılar. Ayrıca, mezun öğrencilerimizden 1 Forum Başkan Yardımcısı ,1 Komite Başkanı ve 2 gazeteci olarak  Ulusal Forumda olması bizim için ayrıca gurur kaynağı oldu.

Forum’da tartışılan konular: dünyamız ve ülkemizdeki ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sorunlardı. Amaç, lise öğrencileri arasında güncel konular hakkında farkındalık yaratma ve gündem sorunlarına ortak çözümler üretebilmekti. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimiz; birlikte çalışmayı, sorumluluk almayı, üretmeyi, sonuç odaklı düşünmeyi, çevresindeki olaylara daha duyarlı olmayı ve daha fazlasını öğrendiler. TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencilerimize, bu çalışmada duydukları nedensiz heyecandan ve anlamlı duruşlarından dolayı çok teşekkür ederiz.