MİNİ MİNİ 1’LER REHBERLİKLE OYUN İÇİNDE OYUNDALAR

17 Nisan 2019
Ortaokul Müdürümüz ODS’de Dereceye Giren Öğrencilerimizle Görüştü
18 Nisan 2019

İlkokulda rehberlik servisi uygulamaları devam ediyor. 1.sınıf miniklerimiz, PDR uzmanlarımız Özge KEBABCIGİL ve Zerrin ÇEKİÇ HACIEMİNOĞLU ile birlikte psikodrama ve psikofizik çalışmalarına katılmışlardır. Her çocuk özeldir düşüncesiyle baktığımız çocuklarımız kendine ait rolleri belirleyip oyun içine dahil olduklarında yaşamlarına dair alt mesajlar vermektedir. Çocuklarımızı iyi gözlemlemek,  rolleri alış  ve ifade ediş şekillerine dikkat etmek onları daha doğru anlamamızı, tanımamızı sağlamaktadır.

Bu kapsamda uygulamamızdaki temalar; arkadaşlık ilişkileri, pozitif iletişim ile grup üyelerinin eylem içinde oldukları, bazı tutumlarını sorguladıkları ve tüm grubun katılımı ile gerçekleşen oyunlardır. Her aşamada farklı duygusal ve düşünsel farkındalıkların ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Miniklerimize bize onları daha yakından tanıma fırsatı verdikleri için teşekkür ederiz.