Lise Kısmı Bilgilendirme Toplantısı

ORTAOKUL YABANCI DİLLER FESTİVALİ
28 Mayıs 2018

Sayın Velimiz,

Okulumuz Lise kısmı bilgilendirme toplantımız kapsamında,  2018-2019 öğretim yılında okulumuzda ilk kez uygulamaya başlanacak İngilizce AQA OXFORD INTERNATIONAL GCSE ve geçen yıl uygulamaya başladığımız  Bilim İnsanı Yetiştirme Programı hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Toplantıya katılımınızı rica ederiz.

Saygılarımızla,

Arif S.ŞİRİN

Tarih  : 04.06.2018

Saat    : 17.30

Yer     : Konferans Salonu

TOPLANTI PROGRAMI:

•Okulumuz Lise Kısmının Tanıtımı:
Okul kuralları ve okulun haftalık işleyişi, eğitim modeli, eğitimsel hedefler, sosyal faaliyetler, üniversite sınav sistemi, üniversite başarıları sunumu ilgili Müdür Yardımcısı tarafından yapılacaktır.
Rehberlik hizmetleri ve uygulamaları PDR uzmanı tarafından sunulacaktır.

•Lisede Uygulanan Bilim İnsanı Yetiştirme Programının Tanıtımı:
9. sınıfta sınavla giriş yapılan ve 4 yıl boyunca öğrencinin devam ettiği, program sonunda da onaylı sertifikaya sahip olduğu inovasyon, atölye çalışmaları ve bilimsel uygulamaların yoğunlukta olduğu programın tanıtımı Fen Bilimleri Bölüm Başkanı tarafından yapılacaktır.

•İngilizce AQA OXFORD INTERNATIONAL GCSE Programının Tanıtımı:
2018-2019 Eğitim- Öğretim yılında 9. Sınıf öğrencilerinden İngilizce yeterliliği en az B1+ seviyede olan öğrencilere İngilizce derslerinde GCSE uygulanacak, öğrencinin 10.sınıfta da devam edeceği ve 10. Sınıfın sonunda gireceği sınavla uluslararası geçerliliği olan bir sertifika alacağı programın tanıtımı Yabancı Diller Bölüm Başkanı tarafından yapılacaktır.

Sayın Velimiz,

2017-2018 Eğitim- Öğretim yılında TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Lisesi olarak uygulamaya başladığımız Bilim İnsanı Yetiştirme Programı , 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılında da devam edecektir. Programa 9.sınıfta dahil olacak öğrencilerimiz okulumuzda gerçekleştirilecek ve TED Genel Merkezi tarafından değerlendirilecek Bilim insanı Yetiştirme Sınavı ile belirlenecektir.

Program 4 yıl sürecek ve programın gereklerini yerine getiren öğrencilerimize, 12. Sınıfın sonunda okulumuzdan onaylı sertifika verilecektir.

Programın detayları aşağıdaki gibidir:

• Öğrencilerimiz 9.sınıfta İnovasyon Kulübü, 10.sınıfta Proje Hazırlama, 11.sınıfta TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılım, 12. Sınıfta ise Üniversite hazırlık çalışmaları yürütecektir.
  • Program dahilinde öğrencilerimiz çeşitli seminer, atölye çalışmaları, yarışmalar vb. faaliyetlere aktif olarak katılacaklardır.
  • Programa kayıt olanlar 4 yıl boyunca okul tarafından okul saatleri içinde veya dışında planlanacak olan ders, seminer, gezi,  ek çalışma, yarışma vb. faaliyetlere katılmayı kabul etmiş olacaklardır.
  • Sertifika alabilmek için 11. Sınıfta TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına resmi olarak proje göndermek mecburidir.
  • Programa katılması uygun görülmüş olan öğrencimizin akademik çalışma yapmaya istekli olması önemli olup, programa katılmak gönüllülük esasına dayalıdır.

Öğrencinizin programa katılmasını onaylıyorsanız, aşağıdaki formu doldurup imzalayarak sorumlu müdür yardımcınıza teslim ediniz.

Sınav Tarihi  : 09.06.2018 Cumartesi

Sınav Saati   :  10.30