Lise Kısmı Bilgilendirme Toplantısı

10. Yabancı Diller Festivali
2 Mayıs 2019

Sayın Velimiz,

Okulumuz 8. sınıf velilerine yönelik olarak 02.05.2019 tarihinde 17.00-18.00 saatleri arasında okulumuz konferans salonunda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında da uygulanacak olan İngilizce AQA OXFORD INTERNATIONAL GCSE, Bilim İnsanı Yetiştirme Programı ve gelecek yıl uygulanmaya başlanacak BTEC-IT programlarının tanıtımı ve Lise Kısmı Bilgilendirme Toplantısı aşağıdaki program dahilinde yapılacaktır.

Toplantıya katılımınızı rica ederiz.

TOPLANTI PROGRAMI:

::Okulumuz Lise Kısmının Tanıtımı:

Okul kuralları ve okulun haftalık işleyişi, eğitim modeli, eğitimsel hedefler, sosyal faaliyetler, üniversite sınav sistemi, üniversite başarıları sunumu sorumlu Müdür Yardımcısı tarafından yapılacaktır.

Rehberlik hizmetleri ve uygulamaları PDR uzmanı tarafından sunulacaktır.

::Bilim İnsanı Yetiştirme Programının (BIYP) Tanıtımı:

9.sınıfta sınavla giriş yapılan ve 4 yıl boyunca öğrencinin devam ettiği, program sonunda da onaylı sertifikaya sahip olduğu inovasyon, atölye çalışmaları ve bilimsel uygulamaların yoğunlukta olduğu programın tanıtımı Fen Bilimleri Bölüm Başkanı tarafından yapılacaktır.

::İngilizce AQA OXFORD INTERNATIONAL GCSE Programının Tanıtımı:

2019-2020 Eğitim- Öğretim yılında 9. Sınıf öğrencilerinden İngilizce yeterliliği en az B1+ seviyede olan öğrencilere İngilizce derslerinde GCSE uygulanacak, öğrencinin 10.sınıfta da devam edeceği ve 10. Sınıfın sonunda gireceği sınavla uluslararası geçerliliği olan bir sertifika alacağı programın tanıtımı Yabancı Diller Bölüm Başkanı tarafından yapılacaktır.

::BTEC-IT Programının Tanıtımı:

Business and Technology Educatıon Council Qualificatıons (İşletme ve Teknolojik Eğitim Kurulu Yeterlilik Programı) ‘nın tanıtımı yapılacaktır.

::NOVA SCOTIA ULUSLARARASI DEĞİŞİM Programının Tanıtımı:

İngilizce yeterliliğine sahip olan öğrencilerimizin velilerinin de istemeleri halinde Kanada’da lise öğreniminin bir kısmını veya tamamını okumasına fırsat tanıyan bir programdır.