LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNERİLER

29 Mayıs 2019
Yaşam Becerileri Atölyesi
31 Mayıs 2019

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının sonuna  yaklaşırken liselere giriş sınavı bu hafta sonu gerçekleştirilecek.

Sınavın Uygulanması

• Sınav Tarihi: 01 Haziran 2019
  • Sınav, iki oturum halinde ve aynı gün uygulanacaktır.
  • Sınavda, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak çoktan seçmeli, 90 soru sorulacaktır.

Sınava gelirken yanınızda bulundurmanız gerekenler:

• Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi,
  • Kimlik belgesi,
  • En az iki adet koyu, yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş, leke bırakmayan yumuşak silgi

Birinci oturum:                                                                            İkinci oturum:

Başlama saati: 09.30                                                              Başlama saati: 11.30

Sözel Alan (50 soru)                                                               Sayısal Alan (40 soru)

Süre: 75 dk.                                                                              Süre: 80 dk.

Değerli Velilerimiz:

Öğrencilerimizin, sınavdan önceki günü dinlenmeye ayırmasına  bedensel ve zihinsel yorucu aktivitelerden sınav öncesinde uzak durmasına, destek olalım.

Sınavdan  önce sınav yerimizi mutlaka görelim .

Sınava gelirken yanınızda bulundurmanız  gereken belgeleri akşamdan hazırlanmasında öğrencilerimize destek olalım.

Son hafta farklı bir beslenme ve uyku düzeni denemek de öğrencimizin alışılmış düzenini bozacağından olumlu etki yaratmayabilir..

Değerli Öğrencilerimiz,

Sınav günü erken kalkın ve rahatsız etmeyen doyurucu bir kahvaltı yapın.

Sınava giderken rahat kıyafetler tercih edin..

En geç 08.45 de sınav yerinde olalım.

Sınav anında heyecan ve kaygı durumu olursa nefes egzersizleri yapın.

3 yanlış bir doğruyu götüreceği için bilmediğiniz ve emin olmadığınız soruları cevaplamayın.

Sınav anında 15-20 saniyelik aralar verin. Bu kısa aralar zaman kaybı değil dikkat toplama olarak görün.

İki sınav arasındaki boş zaman dilimini keyifli geçirmeye çalışın.

Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

TED Kayseri Koleji Vakfı Ortaokulu

Rehberlik Servisi