Kanada Öğrenci Değişim Programı ve TOEFL Junior Sınavı

12 Aralık 2014
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEMİNERİ DÜZENLENDİ
16 Aralık 2014

Türk Eğitim Derneği ve Kanada Hükumeti arasında imzalanan öğrenci değişimi programı antlaşması kapsamında öncelikle Kanada’nın Nova Scotia eyaletindeki okullar ile TED okulları arasında lise öğrenci değişimleri yapılmaktadır.
Programla hedeflenen davranış dil eğitimine katkı sağlamak ve dünya insanı olma yolunda sosyal içerikli bir adım atmaktır. İngilizceye ek olarak Fransızca öğrenme imkânı da bulunmaktadır.
Bunların yanı sıra lisans eğitimini yurtdışında almayı planlayan öğrencilerimiz için uygun bir hazırlık evresi niteliği taşımaktadır.  Bu değişim programı sayesinde öğrencilerimiz hem TED Koleji hem de Kanada lise diploması alma şansı elde edebileceklerdir. Bu programa başvurunun ilk aşaması olan ve dil yeterliliğini belgeleyen TOEFL Junior Sınavı 1 Aralık 2014 tarihinde okulumuzda gerçekleştirilmiş olup katılan 17 öğrencimizin tamamı sınavdan başarılı olmuşlardır. Öğrencilerimizi kutluyoruz.