İZMİR UZAY KAMPINDAYDIK…

5.,6.,7. ve 8. Sınıflarımıza TED Genel Merkezince Yapılacak Olan Kazanım Değerlendirme (KDU) Sınavı Ayrıntıları için Tıklayınız
30 Nisan 2015
YGA 2015 Tohum Kampı’na katılmaya hak kazandık
5 Mayıs 2015

Okulumuz Fen ve Teknoloji dersi öğretmenlerimiz Aslıhan ORHAN ve Nur UYAR rehberliğinde 5,6. ve 7. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimizle birlikte 28-30 Nisan 2015 tarihinde İzmir’de kurulu Uzay Kampına eğitim gezisi düzenledik.
İzmir Uzay Kampı, dünyada benzerlerinden  sadece üç tane bulunan bir uzay bilimleri eğitim merkezidir. Kamp programlarında  9 -15 yas grubu arasındaki öğrencilere uzay bilimleri ve teknolojileri alanında uygulamalı eğitim verilmektedir. Ayrıca katılımcıları uzay bilimleri ve teknolojileri alanında bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Kampta, Uzay mekiği simülatörüyle sanal uzay uçuşu yapılmakta, astronot simülatörleri, insanlı uzay uçuşlarının tarihçesi, mürettebat sistemleri ve temel astronomi konularında uygulamalı eğitim verilmektedir.