İstiklal Marşı’mız 97 Yaşında..

‘Çocuğumla Öğreniyorum’ Programımıza Davetlisiniz.
12 Mart 2018
1. Sınıf Asil ve Yedek Öğrenci Kura Listesi
13 Mart 2018

“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN.”

12 Mart, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından kabulünün 97. yıldönümüdür. İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. İstiklal Marşı; Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiirdir.

12 Mart  İstiklal Marşı’nın 97.kabul yıl dönümü ile İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Akif ERSOY’u anmak için TED Kayseri Koleji Vakfı Okullarında bir tören düzenlendi.

Okulumuz Ortaokul Fen Bilimleri Zümresi Öğretmenleri ve Sosyal Etkinlik Kurulu’nun birlikte hazırlamış oldukları tören, okulumuz konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın Bando ekibi ile birlikte okunması ile başladı. Mehmet Akif ERSOY’un şiirlerinin okunmasının ardından okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni  Nur UYAR günün anlam ve önemini dile getiren konuşmasını yaptı. İstiklal Marşı’nın yazılış sürecini anlatan canlandırma ve videolarla program sona erdi.