• 0 352 230 60 60

Saygıdeğer TED Ailesi,

Okulumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı  “Meşale”nin ışığında kurulmuş bir eğitim çınarıdır. Türk Eğitim Derneğinin yurt geneline yayılmış okullarından biri olan TED Kayseri Koleji’nin amacı; kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip, özgüveni yüksek, akademik bilgi ve becerilerle donanmış, sosyal sorumluluğunun farkında olan, milli kültürünü benimsemiş, farklılıklara saygı gösteren, ulusal ve evrensel değerlere saygılı, Cumhuriyetin kazanımlarına yön verecek olan mutlu bireyler yetiştirmektir.

Rekabetin her geçen gün hızla arttığı bir dünyada etkin, öz benliği gelişmiş, problem çözme ve karar verme becerileri ile donanmış, sorunlara daha geniş ve farklı perspektiflerden bakan, hayata hazır öğrenciler yetiştirdiğimiz için gurur duyuyoruz.

TED Kayseri Koleji olarak öğrenci, aile ve öğretmeni merkeze alan, onların beklentileri doğrultusunda biçimlenmiş bir eğitim anlayışını savunuyoruz. Tüm bunları gerçekleştirmenin katılımcı ve demokratik bir okul kültürüne dayandığının farkındayız.

Kıymetli Veliler,

Okulumuzu, ilimizde ve ülkemiz genelinde ön sıralara taşımak için büyük bir şevk ve heyecanla Vakıf Yönetim Kurulumuz, akademik kadromuz ve sizlerle birlikte TED vizyonu ile misyonundan taviz vermeden tam bir ekip ruhuyla çalışıyoruz. Bu çalışmalar, her geçen yıl çok güzel sonuçlarla taçlanmaktadır. Öğrencilerimiz, ülkemizin en seçkin üniversitelerinde okumaya hak kazanarak bizleri gururlandırmaktadırlar.

Öğrencilerimiz, sadece akademik alanla sınırlı kalmayıp uluslararası ve ulusal etkinliklere katılarak kendilerini ifade etme, eleştirel düşünebilme, özgüvenini geliştirme gibi kişisel gelişimlerini destekleyen sosyal alanlarda da ses getiren başarılara da imza atmaktadırlar.

Değerli TED Ailesi

Alanında deneyimli ve eğitimdeki gelişmeleri adım adım takip ederek kendisini sürekli yenileyen eğitim kadromuzun amacı; Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve tüm kazanımlarını benimseyen, onları yaşatmak ve geliştirmek için sorumluluklarını yerine getiren bireyler yetiştirmektir.

Işığından daima feyz aldığımız yüce Atatürk’ün Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.” sözlerini kendisine ilke edinen kurumumuz, ilimizde 1966 yılında yaktığı eğitim meşalesinin ışığını her geçen gün artırarak ülkemize daha nice nesiller yetiştirmeye devam edecektir.

Arif Sırrı ŞİRİN

GENEL MÜDÜR