GENÇ ELEŞTİRMENLER SEMPOZYUMUNA KATILDIK

4 Mayıs 2016
11.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN İSTANBUL GEZİSİ
4 Mayıs 2016

15-16 Nisan 2016 tarihleri arasında TED Ankara Koleji Lise kısmında gerçekleşen “Düşlerimiz Büyüyor” sloganıyla VI. Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu’na, Felsefe öğretmeni Nilüfer Öztürk ile Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Selim Bahadır liderliğinde yirmi üç 9,10 ve 11. sınıf TED Kayseri Koleji Özel Lisesi öğrencisi katılarak okulumuzu temsil etmiştir. Öykü (Evvelotel), Roman(Binboğalar Efsanesi), Şiir (Üvercinka),Sinema (Muhteşem Gatsby), Yaratıcı drama (Dava), İngilizce Çizgi Roman (Maus) ve İngilizce Roman (The Book Thief)gibi oturumlarda belirli eserleri iki gün boyunca inceleyen öğrencilerimiz başkalarının fikirlerine saygı duyarak, incelemiş oldukları eserler doğrultusunda olumlu ve olumsuz eleştirilerini yapmış ve çeşitli aktivitelere katılmışlardır. Edebiyat alanında verimli zaman geçiren öğrencilerimiz kendilerini yorum yapma, eleştiri vb. iletişim alanlarında geliştirmekle birlikte hoş vakit geçirerek yeni insanlar ile tanışmışlardır. Ayrıca organizasyonda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine yönelik “Edebiyat Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu konferans da verilmiştir.