GELİŞİM ÇAĞININ EN ÖNEMLİ KONULARINDAN BİRİ; SAĞLIKLI BESLENME

4 Aralık 2018
DİŞ SAĞLIĞIMIZI ÖNEMSİYORUZ…
6 Aralık 2018

Beslenme, yaşamımızın vazgeçilmezi olarak yer alan bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç özellikle ergenlik döneminde büyüme ve gelişme açısından büyük önem taşımaktadır. Beslenme Dostu Okul projesi kapsamında  3 Aralık 2018 Pazartesi günü öğrencilerimize  sağlıklı beslenme semineri düzenlenmiştir.

Öğretim  Üyesi Dr. Müge YILMAZ  tarafından gerçekleştirilen seminerde; Beslenme ve diyetetik hakkında önemli bilgiler öğrencilerimizle paylaşıldı. Seminerde beslenme tanımı, yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlıkları ve buna bağlı olarak gelişen hastalıklar, beslenme faktörleri, Türkiye’de obezite, yanlış diyetler, kahvaltı tüketiminin önemi, fiziksel aktivitenin öneminin yanı sıra sağlıklı beslenme önerileri anlatıldı. Öğrencilerimiz doğru beslenme yollarını bir kez daha hatırlarken, sağlıksız besinler üzerine de farkındalıklar kazandı.

Öğretim  Üyesi Dr.Sayın Müge YILMAZ’a katkılarından dolayı  teşekkür ederiz.