EYP TÜRKİYE’NİN 16. SEÇİM KONFERANSINA KATILDIK

1 Aralık 2014
Sayın Velimiz,
4 Aralık 2014

Avrupa Gençlik Parlamentosu 16. Ulusal Seçim Konferansı, Galatasaray Lisesi’nin tarih kokan salonlarında, 20-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. “Çatışmaları Yatıştırmak, İlişkileri Normalleştirme,” temalı etkinlikte güncel olaylar çözüm üretmek amacıyla dokuz komite tarafından tartışıldı. Seçim konferansı olması nedeniyle, delegeler üç yoğun boyunca jürinin gözetimi altında komitelerinde çalıştılar.
Deniz Tunoğlu, Beyza Öner, Ece Yıldız, Ekin Berkay Gün, Metehan Eşel, Oğuzhan Karaman olmak üzere altı delege kendilerini ve okulumuzu temsil etmek amacıyla İngilizce öğretmenimiz Billur Özbay eşliğinde katılarak, TED Kayseri delegasyonu, EYP dışındaki hayatlarına da bütünleştirebilecekleri paha biçilemez deneyimler edindiler. Uzlaşmacı ve saygılı davranarak ortak kararlara varabilen delegasyonumuz, hem harika çözüm taslakları yarattılar hem de komite çalışmaları sonrası baş gösteren içsel çatışmaları yok ettiler.
Üç günlük komite ve takım kurma çalışmaları sonunda yapılan genel kurulda öğrencilerimiz en yüksek potansiyellerine ulaşarak kendilerini ifade ettiler. TED Kayseri olarak okulumuzu temsil eden öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.