EYP SAMSUN 2019; INNOVATION AND SOCIETY REDEFINING THE NORMS IN A GLOBALISED ENVIRONMENT

5. sınıflar 2. dönem Genel Veli Toplantımız
16 Nisan 2019
EĞİTİM YAZARI PERVİN KAPLAN OKULUMUZDA YKS SEMİNERİ DÜZENLEDİ
17 Nisan 2019

Geleceğin liderlerini bir araya getiren Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP), 23. Ulusal Seçim Konferansı 13-16 Nisan 2019 tarihlerinde TED Samsun Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Okulumuzu temsil etmek üzere 11. sınıf öğrencilerimizden İlayda Kızıklı ve Gülfem Zülal Yiğiter,  10. sınıf öğrencilerimizden Ören Altmışyedioğlu, Ahmet Poyraz Güler ve Uygar Aras İngilizce Öğretmenimiz Ayşe Adalı eşliğinde konferansa katıldılar.

Avrupa Birliği Danışmanı Julian Vassallo’nun konuşmacı olarak katıldığı EYP Samsun 2019, 13 Nisan Cumartesi günü gerçekleşen oryantasyon ve takım kurma çalışmaları ile başlamış, Pazar ve Pazartesi günleri tüm gün süren komite çalışmaları ile devam etmiş ve 16 Nisan Salı günü yapılan genel kurul ile son bulmuştur.

Avrupa Gençlik Parlamentosunun amacı, uluslararası anlayışı yaymak ve lise düzeyindeki öğrencilerin kendi düşüncelerini İngilizce ifade edebilecekleri bir platform oluşturarak, onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktır. Öğrenciler jüri değerlendirmesinin ardından seçilerek Avrupa’da çeşitli konferanslara yollanacak ve ülkemizi temsil etme hakkı elde edeceklerdir.