10 Kasım “Atatürk’ü Anma” Programı

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Hitaben İngilizce Mektup Yarışması Düzenlendi
12 Kasım 2019
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZİN İNGİLİZCE 10 KASIM ETKİNLİKLERİ
14 Kasım 2019

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, 10-16 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası boyunca çeşitli etkinliklerle andık. 10-16 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında;

*Okul kütüphanelerimizde Atatürk ile ilgili kitaplar ve fotoğraflar sergisi, Atatürk konulu Türkçe ve İngilizce kompozisyon yarışmaları, Resim sergileri ve Atatürk ile ilgili sınıflarda sunumlar gerçekleştirildi. Anaokulumuzdaki minik kalpler ise Atamız için şiirler okuyarak Atatürk köşesine çiçeklerini sundular.

Ayrıca TED Kayseri Koleji Vakfı Okullarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81.yılı için anma töreni gerçekleştirildi. Törene Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Özbakır, Okul idarecilerimiz, Öğretmenlerimiz, Velilerimiz ve Öğrencilerimiz katıldı.

Törenimiz 9.05’te tüm Türkiye’den yükselen siren sesleri ile bahçemizde Atamıza çelenk sunumu ile başladı. Sonrasında “Atatürk” temalı fotoğraf sergisi eşliğinde konferans salonumuza geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Sınıf Öğretmenimiz Gamze İlter günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Okul koromuzun seslendirdiği şarkılar, Oratoryo, Canlandırma ve özenle hazırlanmış videoların gösterimi tüm izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Kampüs alanımızda ki tüm öğretmen ve öğrenci fotoğraflarıyla ve de mavi kapaklardan oluşturulan Atatürk siluetleri 10 Kasım anma programımıza ayrı bir anlam kattı.

Tüm TED ailesi olarak ATA’mızdan ayrılmanın hüznünü ve O’nun bizlere emanet ettiği Cumhuriyette yaşamanın gururunu aynı anda yaşıyoruz.

Ruhun şad olsun ATAM!