DOĞANIN PİLİ BİTMESİN..

5. Sınıf Velilerimize Yenilenen Müfredat Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
26 Ekim 2017
TED Kayseri Koleji Özel İlkokulu 2017 Cambridge ESOL Sertifika Töreni
26 Ekim 2017

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve tarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneği Türkiye genelinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Pil, kullanılan en önemli araçlardan biri ve herkesin yoğun olarak kullandığı bir üründür ve hiçbir zaman da kullanımından vazgeçilebilecek bir ürün olmadığı bilinen bir gerçektir. Pil, elektrikli ve elektronik cihazlar kullanıldığı sürece, pil ile çalışan cihazların çeşitlenmesi ile birlikte farklı kimyasal yapılarda da olsa sürekli kullanımda olacaktır.

Pil konusunda herkesin dile getirdiği en önemli sorun; kullanılmış pillerin yok edilmesi veya geri kazanılmasıdır. Bir adet pilin 1 m3 topraktaki milyarca canlıyı öldürdüğü için doğaya atılmaması gerektiği sürekli dile getirilmektedir.

Pillerin bilinçsiz kullanım ve atıklarının gereği şekilde kontrol edilmemesi sonucunda çevreye önemli zararlar verilmektedir. Çöpe atılan pillerdeki ağır metallerin zamanla serbest hale geçmesi, sızıntı suyu ile birlikte yeraltı sularının, toprağın ve yüzeysel suların kirlenmesine neden olduğu sürekli ifade edilmektedir.

Okulumuz bu öğretim yılında da “ Temiz Çevre ve Doğa İçin Atık Pilleri Toplayın” başlığı altında Atık Pil Toplama projesini yürütmektedir. Bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendirmekte ve projeyi aktif bir şekilde sürdürmektedir.