ÇANAKKALE’Yİ YENİDEN YAŞADIK

TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor!
24 Mart 2016
NEVRUZ BAYRAMI
24 Mart 2016

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101.Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü okulumuzda gurur ve coşkuyla kutlandı.
Program Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve hemen ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı.
Müzik öğretmenimiz Eser ÖZPOYRAZ yönetimindeki okul koromuzun söylediği Çanakkale türküleri büyük beğeni aldı.
Günün anlam ve önemini ifade eden konuşmanın ardından okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Fazıl Ahmet BAHADIR’ ın yazıp yönettiği kısa oyun ve oratoryo seyredildi. Daha sonra Çanakkale’de şehit olan 1200 Azerbaycan Türkü için yazılmış şiiri, Bakü doğumlu bir öğrencimizin seslendirmesi de programa ayrı bir renk kattı.
Çanakkale’de şehit olan Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Fenerbahçeli futbolcular için yazılmış şiirlerin seslendirildiği program Mehmet Akif ERSOY’ un ‘’Çanakkale Şehitlerine’ ’şiirinin okunmasıyla son buldu.
Çanakkale’yi geçilmez yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.