BU YIL 7. si DÜZENLENEN ELT KONFERANSINA OKULUMUZDAN 15 İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ KATILDI

11.ULUSLARARASI BİLİM TEMELLERİ BİLGİ YARIŞMASI SINAVI OKULUMUZDA YAPILDI
3 Nisan 2015
Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Sınavı (TEB)  Öğrencilerin Gösterdiği Yoğun İlgi İle Gerçekleştirildi
4 Nisan 2015
Bu yıl 7.si  düzenlenen ELT Konferansına okulumuzdan 15 İngilizce öğretmeni katıldı. TED Ankara Koleji’nin  ev sahipliğinde gerçekleşen ,  “Educated Educators” konulu seminerin konuşmacıları Brendan Wright, Jim Scrivener, Joan Kang Shin, Rod Bolitho ile Simon Borg idi.
Açılışta konuşan Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay “Yabancı dil öğrenmek o dili bir iletişim aracı olarak kullanmanın ötesinde bir başka kültüre, farklılıklara ve inançlara hoşgörüyle bakabilmeyi öğretir” dedi.
“Öğrenmek bir sevinç olgusudur”
Konferansın onur konuğu olarak konuşma yapan şair-yazar Ataol Behramoğlu ise öğrenmenin bir sevinç olgusu olduğunu dile getirdiği konuşmasında “Ben öğrencilerime öğrenmenin bir sevinç olduğunu hissettirmeye çalışıyorum. Dil olgusunun canlı bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Nasıl canlı bir organizmada bedenlerinizin parçaları birbiriyle ilgiliyse ve bütünü oluşturuyorsa dil de böyle bir şeydir. Dilin bütün sözcüklerinin birbirleri arasındaki bağlantılar bir canlı organizmayı oluşturur. Bir dili keşfetmek bir kentin sokaklarını, kuytularını, alanlarını keşfetmek gibidir. Öğrencilerimizde keşfetme ve merak duygusunu kışkırtmamız lazım” dedi.