• 0 352 230 60 60

GİRİŞ

Türk Eğitim Derneği Kayseri Koleji Vakfı Özel Okulları olarak, öğrencilerimize ulusal eğitim programlarının kazanımlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve ileri düzey akademik yetenekler de kazandırmayı amaçlamaktayız. Bu amacı gerçekleştirmek için Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi’nin rehberliğinde Lise kısmımızda Bilim İnsanı Yetiştirme Programı uygulamaya konmuştur.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Akademik başarısı yüksek düzeyde olan, entelektüel meraka sahip 9. Sınıf öğrencilerine 4 yıllık lise eğitimleri boyunca uygulanır. Programda ulusal eğitim programının yanı sıra araştırma, tasarlama, uygulama, özgün ürün geliştirme, öz değerlendirme gibi süreçlerle öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı verilmesi hedeflenirken okul-üniversite işbirliğinden yararlanılır.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programının 4 yıllık sürecini yeterlilikle tamamlayan öğrencilerimiz BİYP sertifikası almaya hak kazanırlar.

Programın temel amaçları;

• Akademik başarısı yüksek öğrencilerin yükseköğretime hazırlıklarına katkıda bulunmak,
  • Bilimsel düşünceyi özümsemiş, 21. Yüzyıl becerilerine sahip, yeni bilgi ve teknoloji üretme potansiyeline sahip, tahmin edilemeyecek durumlarda bile çözüm önerileri geliştirebilecek bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak.
  • Öğrencilere bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmelerini sağlayacak donanımlar edindirmek ve bilim okuryazarı insanlar yetiştirmek.

Uygulamalar::

Yönerge::