Bir Destandır Çanakkale

TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ 3.MODÜLÜ YAPILDI
18 Mart 2019
TED KAYSERİ KOLEJİNİN 53.YILINDA ATATÜRK SPOR MERKEZİMİZİN, ANAOKULU VE ORTAOKUL BİNALARIMIZIN AÇILIŞLARINI GERÇEKLEŞTİRDİK.
19 Mart 2019

TED Kayseri Koleji Vakfı Okullarında “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma” programı gerçekleştirdik.  Türk tarihinin bir asırlık destanı Çanakkale Savaşlarını, savaşın kaderini değiştiren büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız uğruna can veren isimsiz kahramanları saygı, minnet ve şükranla andık.  Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Coğrafya Öğretmeni Coşkun Gönültaş yaptı.  Konuşmasında,

Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değil! Gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki, ben esir yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim diyen ruhtur. Çünkü o ruhun davası “Vatan” davasıdır.” gibi temalara vurgu yaptı.

“Çanakkale toplu vuran yüreklerin birbirine kenetlenmiş gönüllerin zaferidir. Zira Çanakkale silahla iman gücünün çarpışmasıdır. Bu çarpışmadan imanlı yürekler galip gelmiştir. Milletimiz Çanakkale Zaferi ile vatanı, inançları ve namusu söz konusu olduğunda nasıl bir destan yazacağını tüm cihana göstermiştir.” Bu duyguları yaşatmak ve mesajları gelecek nesillere taşıyabilmek için, Ozan Öztürk, Melih Sarıalp ve Furkan Balcıoğlu adlı öğrencilerimizin çeşitli kaynaklardan derleyerek yazdıkları tiyatro sahneledi.

Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Serdar MADEN tarafından düzenlenen ve büyük bir beğeni ile izlenen program “Çanakkale Geçilmez” türküsü ile son buldu.  Emeği geçen öğrenci, öğretmen ve teknik ekibe teşekkür ederiz.

104 yıldır rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şâd olsun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!