ANADOLU MEDENİYETLERİNE VE TÜRK TARİHİNE YOLCULUK

19 Ocak 2018
BİRİNCİ SINIFLARIMIZIN “MOVIE DAY” HEYECANI
22 Ocak 2018

Türk kültürünü anlamak belki de Türklere ait olan eserleri incelemekten geçer. Anadolu’ya yerleşmek için Türkler önce Anadolu’yu tanıma amaçlı seferler düzenlemişlerdi. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Büyük Selçuklu Devleti’nin hükümdarı olan Sultan Alparslan, Anadolu’yu günümüzde Türkiye olarak adlandırılan bu güzel yarımadanın kapılarını Türklere açmıştı. Sultan Alparslan emrindeki önemli komutanlara ‘Gidin Anadolu’ya, fethettiğiniz bölgelerde kendi devletinizi kurun.‘ emrini vermişti.

Komutanlar, Anadolu’nun çeşitli bölgelerini fethederek Anadolu’daki ilk Türk Beylikleri’ni kurmuşlardır. Bu beylikler Saltuklular, Mengücekliler, Danişmentliler, Artuklular ve Çaka Beyliği idi.

İlk Türk beylikleri Anadolu’nun Türkleşmesini sağlamak için Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde ilk Türk mimarisine ait eserlerini inşa ederek Anadolu’yu bayındır hale getirmeyi başarmışlardır.

İşte 7. sınıf öğrencilerimiz de Türk tarihini daha yakından tanımak istemişler ve atalarımızın ortaya koydukları Anadolu’daki ilk Türk mimarisini yeniden okulumuzda canlandırarak bizi o döneme götürmeyi başarmışlardır.

Sosyal Bilgiler öğretmenleri Hatice Solmuş’un ve Onur Kumpınar’ın öğrencileri yönlendirmesiyle öğrencilerin ortaya koydukları bu güzel eserler okulumuzda sergilenmiştir. 6. sınıf öğrencilerimizin oluşturdukları kil tablet çalışmaları ve 7. sınıf öğrencilerimizin yaptıkları  Anadolu’daki ilk Türk eserleri maketleri için öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.