ABBAS GÜÇLÜ TED KAYSERİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

ABBAS GÜÇLÜ TED KAYSERİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞUYOR.
13 Nisan 2018
Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sn. Sevinç ATABAY Okulumuzu Ziyaret Etti
16 Nisan 2018

Türkiye’nin hemen her noktasında verdiği eğitim seminerleri ile dikkat çeken Eğitimci, Araştırmacı Gazeteci Yazar Sayın Abbas GÜÇLÜ, okulumuz öğrencileri ile bir araya geldi. Türk Eğitim Derneği ve TED Ankara Genel Müdürü Sayın Sevinç ATABAY’ da seminer programımıza katıldı.

Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz söyleşide Sayın Abbas GÜÇLÜ, eğitim alanında yaşanılan sıkıntıların yanı sıra, kendilerine yol haritası çizecek olan öğrencilerimize altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Doğru okul ve doğru gelecek konusunu daha önce köşe yazarlığı yaptığı gazetede yazan Sayın Abbas GÜÇLÜ, özellikle okul ve meslek seçiminde öğrencilerin çok dikkatli olması gerektiğini işaret ederek, ‘‘Her şey gibi eğitimden beklentilerde değişti. Çıta giderek yükseliyor. Yaşanan sıkıntılarda zaten bu yüzden. Eğitim sorununu çözmeden diğer sorunlara çözüm aramak ise boşa zaman kaybetmenin ötesinde hiçbir işe yaramıyor. Çocuklarımız ve ülkenin geleceği için eğitime daha çok kafa yormak zorundayız. Ülkenin geleceğini ciddiye alan herkesin oturup eğitim konusunda ortak kararlar vermesi gerekir. Eğitim dediğinizde, etik değerlerden hukuk devletine, demokrasiden insan haklarına kadar zaten içinde her şey var. Yeter ki doğru verilsin. Bilim toplumu olduğunuzda çağı yakalamışsınız demektir. Onun nerede, nasıl kullanacağınıza yönelik yol haritası zaten bellidir.” dedi. Abbas Güçlü gençlere “Konuşun, tartışın, bilimsel konuların takipçisi olun. Her şey sizde başlar sizde biter. Hangi işi yaparsan yap işini iyi yaptığın sürece bir numara olursun. Bu dünya farklılıklar yaratan ve yeteneklerini iyi kullananların dünyası. Fark yaratmak için renkli ve çok yönlü öğrenciler olun.” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Ayrıca velilere de seslenen Sayın Abbas GÜÇLÜ, ‘’Çocuklarınızı ne yaparsanız yapın sınav sisteminin kurbanı yapmayın. Çocuğunuzun eğitimini şansa bırakmayın mutlu olmadığınız bir alanda başarılı olmanız mümkün değil.  Başarılı olduğunuz bir alanda mutlu olmamanız da mümkün değil. Öncelikle iyi bir yurttaş, iyi bir insan yetiştirin. Soran, sorgulayan, sorun çözen öğrenciler yetiştirin; sorunlu öğrenciler değil.  Çocukları zorlamayın. Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. Çocuğun bir alanda yeteneği yoksa onu zorlamayın. Başka alanlara yönlendirin. Çocukların yeteneklerini keşfedin, onları kazanın.” dedi.

Daha sonra öğrencilerimizin merak ettiği soruları cevaplayan Sayın Abbas GÜÇLÜ’ ye teşekkürlerimizin bir ifadesi olan plaket, Okul Meclis Başkanımız Ali Mert AKGÜN tarafından takdim edildi.