19 Eki

DNA molekülünün yapısı ve hücre bölünmeleri konularını pekiştirmek amacı ile 8. sınıf öğrencilerimizle  Erciyes Üniversitesi   Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezini ziyaret ettik.

Bir dönem okulumuzun öğrencisi olan,Nobel Bilim ödülünü kazanan ilk Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın öğrencisi olduğunu öğrendiğimiz öğretim görevlisi Seçil YILMAZ’ ın kanser çeşitleri,kanser teşhis ve tedavilerini içeren konferansı ile başlayan gezimiz, bitkilerin dokularından daha dayanıklı bitkiler elde edilen laboratuvarların gezilmesi ve bilgi alınması ile devam etti.

Gezi ,fareler üzerinde yapılan deney laboratuvarları ve deney videolarının izlenmesinin ardından kök hücrelerinin korunduğu ve çoğaltıldığı sterilize laboratuvarların gezilmesi ile sona erdi.

Gezimizde her türlü kolaylığı ve emeği esirgemeyen tüm GENKÖK personeline teşekkür eder, gerek soruları ile gerekse  ilgileri ile personelin takdir ve övgülerini kazanan öğrencilerimize teşekkür ederiz.