8.Sınıf Öğrencilerimizle Dikkat Ve Odaklanma Etkinliklerimiz Devam Ediyor

7 Mayıs 2018
11.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE İSTANBUL ÜNÜVERSİTE VE KÜLTÜR GEZİSİ DÜZENLENDİ
7 Mayıs 2018

Dikkat ve Odaklanma ,günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız kavramlardan biridir.

Dikkat en genel anlamda “hedefe yönelik bilinçli ve yoğun algı” olarak tanımlanabilir.

Gerek sosyal, gerek akademik, gerekse de mesleki yaşamımızda dikkatin ne denli önemli olduğunu hepimiz biliriz. Küçük bir dikkatsizliğin bazen büyük ve önemli sonuçları olabilir. Dikkatin bilişsel işlevlerin çok önemli bir parçası olduğunu bilmemize rağmen dikkat problemleri sık karşılaşılan problemler arasındadır.

Ortaokul rehber öğretmenimiz aynı zamanda ,zeka oyunları eğitmeni olan Zeliha AKSOY tarafından yürütülen Dikkat ve Odaklanma atölye etkinliklerimiz 6 oturum şeklinde sürecektir.

Etkinliklere başlamadan önce tüm 8.sınıf öğrencilerimizin odaklanma süresini ölçen rehber öğretmenimiz ,3 oturum atölye çalışmasını tamamladı.

Her hafta farklı etkinlik  ve ödevlendirme yaparak atölye çalışmamızdaki amacımız öğrencilerimizin odaklanlanma süresini en az  iki kat arttırabilmek. Oldukça eğitici ve eğlenceli geçen atölye çalışmalarımızda sınav grubunda olan öğrencilerimizin de rahatladığı ve stres attığı gözlemlenmiştir.