8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladık…

BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN “CRAZY CLOTHES DAY” ETKİNLİĞİ
8 Mart 2019
TED OKULLARI YABANCI DİLLER KİTAP KOMİSYON TOPLANTISI
11 Mart 2019

Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadın çalışanlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladık.

Lise Müdürümüz ve Genel Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN, günün anlam ve önemi ile ilgili yapmış olduğu konuşmada; ‘‘TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları olarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların; eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur. Elde ettiği hakları sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, verdikleri emek mücadelesi ile bugünümüze ışık tutan kahraman kadın işçileri şükranla anıyor, kadınlarımızı kendi hak ve hakikatleri uğruna mücadeleye, erkek emekçileri de bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz.’’ diyerek kadın çalışanlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama programımız;  İlkokul, Ortaokul, Lise, Genel Müdürlük ve Yemekhane birimlerimizde yöneticilerimizin kadın çalışanlarımızın günlerini kutladıkları programlarla devam etti.

Ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle okulumuz kadın çalışanlarının çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan ‘‘ Kadın Gözüyle’’ adlı fotoğraf sergimizin açılışı yapılarak, bu önemli gün hep birlikte kesilen pasta kesimi ile son buldu.