4. SINIF VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı
10 Şubat 2016
2016 – 2017 ÖĞRETİM YILI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINA GİRİŞ SINAVI VELİ KILAVUZU
12 Şubat 2016

Sayın Velimiz,

T.C. MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 28.05.2013 tarihli ve 22 sayılı kurul kararı eki İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Dağıtım Çizelgesi açıklamalarının 6. Maddesinin verdiği yetkiyle 2016-2017 eğitim öğretim yılında da sadece ortaokul 5.sınıf öğrencilerimize Vakıf Yönetim Kurulumuzun da onayıyla “Yabancı Dil Ağırlıklı Ders Programı” uygulanacak ve bu programda öğrencilerimizin temel derslerden (Türkçe,Matematik,Fen Bil.Sosyal Bil. ve Din Kültürü Ahlak Bil.)
saat kaybı olmayacaktır.

Böylece okulumuzda anasınıflarından itibaren önemle uyguladığımız yabancı dil (İngilizce) öğretimimizi 5. sınıfta daha da güçlendirip öğrencilerimizin yabancı dil becerilerini geliştirip kalıcı olmasını sağlayacağız(Geçmiş yıllarda uygulanan hazırlık sınıfı örneği gibi) ve öğrencilerimizin ileriki sınıflarda sınav kaygısı ve hazırlığı(TEOG ve LYS..) nedeniyle zaman ayıramadığı için ikinci planda düşündüğü ve büyük emeklerle öğrendiği yabancı dilinin gerilemesini ve unutulmasını önlemiş olacağız.
Öğrencilerimizin içinde bulunduğu öğrenim yaşının da (5.sınıf) pedagojik olarak dil öğrenmeye uygun olması, bu programın verimliliğini artıracak ; 50 yıllık yabancı dil öğretme deneyimi olan okulumuzun ve öğrencilerimizin kariyerini yükseltecektir.
5.sınıf ders programının tanıtılacağı ve seçmeli derslerin belirleneceği bu toplantıya katılmanızı
önemle rica ederiz.

TARİH :16 ŞUBAT 2016