2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SEMİNER DÖNEMİ YAPILAN AÇILIŞ TÖRENİ İLE BAŞLADI…

Oryantasyon Programı Hakkında Duyuru
3 Eylül 2018
TED OKULLARI ORTAOKUL KADEMESİ SORU BANKASI PROJESİ ÇALIŞTAYI’ na TED Kayseri koleji ev sahipliği yaptı.
5 Eylül 2018

2018-2019 eğitim öğretim yılı seminer dönemi hazırlık çalışmaları, 27 Ağustos 2018 Pazartesi gününden itibaren başladı.03.09.2018 Pazartesi günü okulumuzun konferans salonunda düzenlenen açılış programı ile de aramıza yeni katılan öğretmenlerin tanıtımı yapıldı.

Programda; Türk Eğitim Derneğinin 90.yılında, Türk Eğitim Derneği tarafından hazırlanmış olan sunumlara ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında okullarımızda gerçekleştirdiğimiz etkinlik sunumlarına yer verildi.

Genel Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN ise yapmış olduğu konuşmada; ‘‘Yeni bir eğitim-öğretim yılının ilk gününde; Türkiye’mizin aydınlık geleceğine yön verecek nesiller yetiştiren TED Kayseri Kolejinin değerli akademik kadrosuyla bir arada olmanın heyecanı ve gururu içerisindeyim. 2018-2019 Öğretim yılı açılış törenimize hoş geldiniz derken; hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, sağlık, mutluluk, başarı dolu bir öğretim yılı diliyorum.  Ayrıca bu öğretim yılında aramıza yeni katılan yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza da TED Ailesine hoş geldiniz diyor, hep birlikte oluşturacağımız sinerji ile büyük başarılara imza atacağımıza olan inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları olarak amacımız; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ilke ve devrimleri ışığında, Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, milletimizin değerlerini benimseyen, vatanını, milletini seven, özgüveni yüksek, laik ve demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkan, en az bir yabancı dili etkin olarak kullanabilen, spora, sanata ilgi duyan, çağın gerektirdiği yeniliklere uyum sağlayan, insan haklarına saygılı, farklılıkları zenginlik olarak gören akademik ve sosyal yönden nitelikli öğrenciler yetiştirmektedir.

Türk Eğitim derneğinin hayali ve hedefi bu ülkeye hizmet etmektir. Biz öğretmenler için cebimize giren paradan daha değerlisi ve önemlisi, istiklal Marşımızı coşkuyla ve içtenlikle söyleyen, Cumhuriyetimin kazanımlarını içselleştirmiş öğrenciler yetiştirmektir.

Geçen öğretim yılından itibaren okulumuzda uygulanan BTEC Uluslararası Meslek Yeterlilik Projesi (İşletme ve Teknolojik Eğitim Konulu Yeterlilik) ve BİY olarak adlandırılan Bilim İnsan Yetiştirme Projeleri bu öğretim yılında da 7. ve 9.sınıflara uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca yine bu öğretim yılında okulumuzda ilk defa 9. sınıflarda Oxford Uluslararası GCSI programına başlayacağız. Oxford GCSI Programı öğrencilerimize bütün dünyada geçerliliği bulunan bir sertifika kazandırmayı amaçlıyor. 9. sınıfta programa başlayan öğrencilerimiz İngilizce derslerini bu program dahilinde işleyecek ve 10. sınıfın sonunda girecekleri bir sınavla sertifikaların edineceklerdir.

 

Bu öğretim yılında TED Okullarının sloganı Genel Müdürümüz Sn. Sevinç ATABAY’ ın onayıyla “Hibrit İnsan” olarak belirlenmiştir. Hibrit bir iş, kişinin birden fazla alanda rol aldığı bir konumdur.  Tek alanda uzmanlık yeterli olmuyor. 4.0 Endüstri Devrimi ile birlikte gelişmeye başlayan bu yeni akım iş dünyasında hibrit yani “Melez” özellikler deniliyor.

Türk Eğitim Derneği, bu faaliyetlerini sürdürürken; maddi olanakları yeterli olmayan başarılı çocuklara ülke genelinde burslar vererek, onlara eğitimlerine devam etme olanağı vermektedir. Türk Eğitim Derneği ana tüzüğünün 4. maddesinde çalışma ilkeleri şöyle belirlenmiştir. “TED çalışmalarında Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı kalmayı başlıca ödev bilir ve politika ile uğraşmaz.”  denilmektedir. Bu bağlamda TED ailesi olarak bizler de; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeliyiz. Öğrencilerimizi; hiçbir ideolojinin güdümünde olmayan, düşünen, sorgulayan, kendine güvenen, hayatı tüm yönleriyle anlayan ve ona değer katan, yaratıcılığı gelişmiş bireyler olarak hayata hazırlamalıyız. ’’diyerek yeni eğitim öğretim yılında tüm TED ailesine sağlık, mutluluk ve başarı diledi.

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2018-2019 eğitim öğretim yılı seminer açılış programı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Biz de; yeni eğitim öğretim yılının, TED ailesine sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyoruz.

 

 


Ansolon