2015 Dünya Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi Etkinliğine Katıldık

KIZILAY HAFTASINI KUTLADIK
6 Kasım 2015
TAM EĞİTİM BURSLU ÖĞRENCİLERİMİZ BİR ARAYA GELDİ
6 Kasım 2015

Dünya Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi arabuluculuk alanında, Nobel Barış Ödülü kazananları, küresel düzeyde üst düzey liderleri ve organizasyonları bir araya toplayan yıllık bir etkinliktir. Bu yıl ki etkinlik Kasım ayında Atlanta ABD’de gerçekleştirilecektir. Friendship Force International (FFI), International Paint Pal ile işbirliği içinde dünya çapında çocuklara barışla ilgili hayallerini paylaşacakları sanat çalışmalarını ve barış yeminlerini paylaşma imkanı sağlamıştır.
TED Kayseri Koleji’nin iki departmanı dünya çapındaki bu anlamlı etkinliğe birlikte katılmışlardır. İlkokul İngilizce Departmanı Dünya Zirvesi için 4-11 yaşlar arasındaki 560’dan fazla öğrencinin imzasını toplamayı başarmıştır. Buna ek olarak, öğrencilerimiz tarafından hem Türkçe hem de İngilizce olarak barış yemini edilip, Okul Öncesi, 1, 2, 3, ve 4. Sınıfların 5 çalışma videosunun bulunduğu bir DVD Atlanta’ya gönderilmiştir.
İlkokul ve Ortaokul görsel sanatlar zümresi öğrencilerin resim çalışmalarını göndererek “Hayalimdeki Barış” konulu resim sergisine katılmışlardır. Gönderdiğimiz her resim FFI online fotoğraf albümünde paylaşılacaktır.
Küresel barışı vurgulamanın onurunu yaşıyoruz!


Ansolon