2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında 5. Sınıflarda Uygulanacak YABANCI DİL AĞIRLIKLI HAFTALIK DERS PROGRAMI

TARİH VE COĞRAFYA  BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ
12 Mayıs 2015
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" kutlama törenimize katılımlarınız bizleri onurlandıracaktır
14 Mayıs 2015

Sayın Velimiz,
T.C. MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 28.05.2013 tarihli ve 22 sayılı kurul kararı eki İlköğretim Kurumları haftalık ders dağıtım çizelgesi açıklamalarının 6. Maddesinin verdiği yetkiyle 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren sadece ortaokul 5. Sınıf öğrencilerimize  vakıf yönetim kurulumuzun da onayıyla “Yabancı Dil Ağırlıklı Ders Programı” uygulanacaktır. Bu programda öğrencilerimizin temel derslerden kaybı olmayacaktır. Öğrencimiz isterse, hafta içi etütlerimizde (16.00-18.00) müzik, görsel sanatlar ve bilişim teknolojisi derslerini alabilecektir.
Böylece öğrencilerimiz herhangi bir ders kaybı olmaksızın okulumuzda anasınıflarından itibaren önemle uyguladığımız yabancı dil (İngilizce) öğretimimizi 5. Sınıfta daha da güçlendirip  yabancı dil becerilerini geliştirecek ve  kalıcı olmasını sağlayacaktır (Geçmiş yıllarda uygulanan hazırlık sınıfı örneği gibi).
            Ayrıca öğrencilerimizin büyük emeklerle öğrendiği ve ileriki sınıflarda sınav kaygısı ve hazırlığı(TEOG ve LYS…) nedeniyle zaman ayıramadığı için ikinci planda düşündüğü   yabancı dilinin gerilemesini ve unutulmasını önlemiş olacağız.
            Öğrencilerimizin içinde bulunduğu öğrenim yaşının (5.sınıf) pedogojik olarak dil öğrenmeye uygun olması bu programın verimliliğini artıracak; 50 yıllık yabancı dil öğretme deneyimi olan okulumuzun ve öğrencilerimizin kariyerini yükseltecektir.
Bilgilerinizi rica ederim.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında 5. Sınıflarda Uygulanacak
YABANCI DİL AĞIRLIKLI HAFTALIK DERS PROGRAMI

TEMEL DERSLER YABANCI DİL SEÇMELİ DERSLER TOPLAM