2. VE 3. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYSERİ EVİ VE BEŞTEPE MESİRE ALANI PİKNİK GEZİLERİ

4. Sınıflarımızla Kahvaltıda Buluştuk
7 Haziran 2016
Yüzme’de Türkiye Birinciliği
9 Haziran 2016

Günümüzde zamanlarının büyük bir kısmını kapalı alanlarda, alışveriş merkezlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklarımız, evlerinde ise  ya televizyon izleyerek ya da teknolojik aletlerle zaman harcamaktadırlar. Çocuklarımıza doğa gezileri yapmak, onları doğada arkadaşlarıyla baş başa bırakmak, oyunlar oynamalarına imkan vermek, onları çağımızın hastalığı olan obeziteden de uzaklaştıracaktır. Bu düşüncelerle, 01 .06.2016 Çarşamba ve 02.06.2016 Perşembe günü 2. ve 3. Sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz “Beştepe Mesire Alanı”’na piknik düzenlediler.

Öğrencilerimiz, ilk olarak  “Kayseri Evi”ni  ziyaret ettiler.  Perdesinden sedirine, tırabzanlarından tavan süslemelerine kadar özenle tefriş edilmiş 19. yüzyıl Kayseri aile yaşantısından esintiler sunulan bu ev, artık şehir içinde kaybolmaya yüz tutmuş Geleneksel Kayseri Mimarisi’ni yansıtmakta  ve günümüz çocuklarına belki de içinde hiç yaşayamayacakları bu evlerdeki hayatı göstermeyi hedeflemektedir.

Ayrıca, bu gezi sırasında Mini Hayvanat Bahçesi’ni de ziyaret eden 3. Sınıf öğrencilerimiz “Canlılar Dünyasına Yolculuk” ünitesiyle ilgili “Doğal ve Yapay Çevre” konulu araştırma  yapma fırsatı da yakaladılar.