19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

20 Mayıs 2016
KAYSERİMİZİ TANIYORUZ GEZİSİ
23 Mayıs 2016

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, okulumuz etkinlik salonunda, Özel Üsküdar Amerikan Koleji Müzik Topluluğunun da renkli gösterileriyle saat 10.00 ‘da başlayan törenle kutlandı. Geniş bir katılımla gerçekleşen törenimizde okunan şiirler, kompozisyonlar ve yapılan sunumlar oldukça beğeni topladı. Özellikle öğretmenlerimizin okuduğu Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi videosu ve ardından gerçekleşen “Gençliğin Ata’ya Cevabı” söz korosu duygulu anlara sahne oldu ve çok büyük alkış aldı.

Jimnastik ve dans gösterileriyle renklenen törenimizde, Üsküdar Amerikan Koleji Müzik Topluluğunun koro, solo ve perküsyon performansları izleyicilerce çok beğenildi.  Tam bir gençlik buluşması ve şölenine ev sahipliği yapan okulumuz, Ata’mızın “BEN 19 MAYIS’TA DOĞDUM” diyerek önemini belirttiği kurtuluş mücadelesinin başlangıcını coşkuyla kutlayıp, ATA’mızın bize bıraktığı mirasın bekçileri olduğumuzu bir kez daha göstermiştir.

50 yıldır şehrimizin eğitim çınarı olan TED Kayseri Koleji, Ulu Önder Atatürk’ün: “Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.”  Sözü doğrultusunda vatanına ve milletine hayırlı bir gençlik yetiştirmeye devam edecektir.