21 May

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100. yıl kutlamaları kapsamında TED Atakent Koleji, Sami Yangın Anadolu Lisesi  basketbol takımları ile okulumuz genç erkek basketbol takımı arasında turnuva düzenlendi.

Atatürk Spor Merkezi Şahap Sicimoğlu Salonunda  okulumuz tarafından düzenlenen turnuvaya katılan gençlerin özverisi ,spor kültürü  ve rekabeti bu buluşmayı anlamlı kıldı. Sportif faaliyetlerle TED çatısı altında aidiyet duygusunu pekiştiren öğrencilerimiz  okulları farklı olsa da sporun birleştirici ruhuyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Dünyada ilk kez Beden Eğitimi ve Sporu  zorunlu kılan büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim sözünden hareketle 100. Yıl bayram coşkusunu bizimle paylaşan TED Atakent Koleji’ne ve Sami Yangın Anadolu Lisesine  teşekkür ederiz.