12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN 96.KABUL YIL DÖNÜMÜ

TED KAYSERİ KOLEJİ LİSESİ KAZANIM TELAFİ PROGRAMI
13 Mart 2017
KOÇ EYP CONFERENCE ‘’TERRORISM IN EUROPE; CREATING CO-OPERATIVE SOLUTIONS TO RESOLVE THE INSECURITY’’
14 Mart 2017

12 Mart, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından kabulünün 96. yıldönümüdür. İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. İstiklal Marşı; Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiirdir.

12 Mart  İstiklal Marşı’nın 96.kabul yıl dönümü ile İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Akif ERSOY’u anmak için TED Kayseri Koleji Vakfı Okullarında bir tören düzenlendi.

Okulumuz Türkçe Öğretmenleri Mehtap BAHADIR, Eray ÖZER ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni  Serhat AYDOĞDU’nun hazırlamış oldukları tören, okulumuz konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın yazılış sürecini 9-B sınıfı öğrencisi Ozan ÖZTÜRK yaptı. Mehmet Akif ERSOY’un şiiirlerinin okunmasının ardından okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni  Serhat AYDOĞDU günün anlam ve önemini dile getiren konuşmasını yaptı. İstiklal Marşı, bağımsızlık ve bayrak temalı oratoryonun sunulmasının ardından okulumuz Müzik Öğretmeni Eser ÖZPOYRAZ yönetimindeki okul korosu sahne aldı.

Koronun Kazım Karabekir Paşa’nın yazmış olduğu “İstiklal Marşı”nı ve yine Kazım Karabekir Paşa tarafından yazılıp bestelenen “Türk Yılmaz  Marşı”nı seslendirmesinin ardından “ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN.”  dilekleriyle tören sona erdi.